Kitanje sten v stanovanju

Pri stanovanjih se kitanje sten opravlja skoraj obvezno skoraj ni več strank, ki kitanja sten v stanovanju ne bi hotele imeti. Če je stena prekitana je veliko bolj gladka tudi če se steno barva z grobim mačkom za beljenje. Tudi glede praha so kitane stene veliko manj občutljive ker se na grobe stene  prah veliko hitreje prijema in jih je potrebno večkrat prebelit zaradi praha ki se zadržuje na grobih površinah. Kitanje sten se opravi po večini dvakrat le redko trikrat včasih pa je celo enkrat dovolj. Za kitanje notranjih sten je materialov ali kita več kot dovolj tako v vsaki trgovini imajo kar nekaj proizvajalcev kita po ugodni ceni, pa tudi dražje kite, ki pa so ponavadi veliko cenejši. Mi priporočamo kit od Juba Jubolin kit P 25.

Kitanje sten pa se lahko lotite tudi sami če le imate kaj občutka v roki se boste kar hitro navadili. Važno je da ga ne pobirate preveč dol iz stene da ga ostane dosti za brušenje.

Kitanje sten v stanovanju je najlažje, če je prostor čisto prazen ker, če je pohištvo še noter je kitanje sten veliko težji. Pri našem podjetju pohištvo zaščitimo s folijo ali s papirjem vendar vseeno pri brušenju pride malo praha v omaro in je potrebno vse skupaj dobro očistiti po končanju dela.